In eerdere berichten hebben we al gesproken over onze deelname aan Project Multiply van Saxion. Gedurende 3 maanden maken studenten onder begeleiding van ervaren krachten en docenten een start met een businessplan voor ons.

We hebben het geluk dat 4 studenten aan ons vraagstuk werken. We hebben deze 2 duo’s gevraagd een klein stukje over zichzelf en wat ze doen te schrijven.

Onze dames schreven het volgende:

Over ons

Wij zijn twee Bedrijfskunde MER (Management, Economie en Recht) studenten. Deze opleiding volgen wij op het Saxion in Enschede. In het tweede jaar van de opleiding volgen wij de module innovatief ondernemen. Voor dit vak moeten wij een opdracht uitvoeren bij een bedrijf. Via Multiply zijn wij in aanraking gekomen met Promanteq. Promanteq wil graag een Academy starten. Dit is een traject van 2 à 3 jaar waarbij net afgestuurde studenten, met technische elementen in hun studie, worden gedetacheerd bij 2 of 3 verschillende bedrijven. Daarnaast worden deze stude50E964E2-A99C-40EC-915D-39BAFF6BC78Anten gecoacht en begeleidt om het uiterste uit zichzelf te kunnen halen.
Op dit moment zijn wij bezig met het uitvoeren van een enquête, onder Saxion studenten. Hiermee proberen wij te achterhalen wat studenten zou kunnen enthousiasmeren om deel te nemen aan een Academy traject. Wij krijgen 8 weken de tijd om aan dit project te werken. Helaas is dit onvoldoende tijd om een volledig businessplan voor Promanteq in elkaar te zetten. Wel gaan wij ervoor zorgen dat Promanteq een goede basis krijgt waarop zij verder kunnen doorwerken.

Wanisha Chirmoti & Seyma Candan

Het is leuk om te zien hoe enthousiast ze met het vraagstuk aan de gang gaan. Ook de tussentijdse workshops die verzorgd worden door het Saxion zijn erg waardevol.
In de volgende update is het de beurt aan ons andere duo om zich voor te stellen!